Op uitnodiging van de Stichting Beveiliging Bedrijventerrein Zederik en de Ondernemers Vereniging Meerkerk bezocht Mart Smeets op 13 oktober de showroom van De Groot Mobiliteit.

De bekende sportcommentator sprak voor een gezelschap ondernemers uit de regio. Met ervaringen en verhalen uit zijn jeugd en imposante carrière wist hij de aanwezigen moeiteloos te boeien. Daarbij werd vooral duidelijk dat topsport meer is dan alleen de sport zelf. Een goede voorbereiding en de omstandigheden zijn minstens zo belangrijk. Ook kwam het onderwerp doping in de wielersport, met o.a. Lance Armstrong en Michael Boogerd, uitgebreid aan bod. De vermoedens waren er natuurlijk altijd al maar de tastbare bewijzen lieten op zich wachten. Die zijn er uiteindelijk onder druk van de FBI gekomen.

Na afloop dronk ‘De Mart’ nog een drankje en sprak met enkele belangstellenden. Vervolgens bracht een chauffeur, zoals Mart zelf zei: ‘de enige persoon bij dit autobedrijf die geen rijbewijs bezit’, naar het treinstation.