De stichting Beveiliging Bedrijventerrein Zederik is opgericht als initiatief van de Gemeente Zederik, politie en ondernemers in de jaren 80. Als bedrijventerrein langs de A27 werd het interessant voor het dievengilde om op ongewenste tijden het terrein te bezoeken. Door steeds verder toenemende criminaliteit verslechterde het ondernemersklimaat. Daarom besloot de stichting in eerste instantie tot fysieke beveiliging. Na enige tijd was hiervoor te weinig draagvlak vanwege de hoge kosten. Na overleg met diverse deskundigen is toen overgegaan op beveiliging met slagbomen en camera’s.

Mede dankzij deze elektronische beveiliging namen inbraken en diefstallen af met 75 procent. Door de jaren heen is de stichting, net als het bedrijventerrein, gegroeid. We zijn actief op het gehele industrieterrein van slagboom tot slagboom.

In 2012 is de SBBZ er samen met Politie, Brandweer, Gemeente, Provincie en het MKB in geslaagd om het KVO-certificaat te behalen. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De Stichting heeft samen met de gemeente, politie en brandweer afspraken gemaakt om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De beloning hiervoor is het keurmerk voor het gehele bedrijventerrein. Daarmee laten we zien dat de veiligheid op orde is en geven we een duidelijk signaal af aan werknemers, bezoekers en mensen met minder goede bedoelingen.

Naast de beveiliging van het bedrijventerrein organiseert de SBBZ ook tweejaarlijks een netwerkbijeenkomst. Eén keer per jaar komt bij zo’n bijeenkomst een interessante, relevante spreker. Ook lid worden van de SBBZ? Klik hier voor meer informatie.