Beste ondernemers

kunt u nog zonder internet? U communiceert met uw klanten en zakelijke relaties via e-mail. Uw boekhouding staat online. En dankzij mobiel internet kunnen uw werknemers onderweg en thuis gewoon doorwerken. Dat is prettig en efficiënt. Maar door al deze toepassingen loopt u ook extra risico.

Het aantal incidenten in het MKB stijgt
Overheden en grote bedrijven investeren al langer in hun digitale beveiliging. Cybercriminelen richten hun pijlen daarom steeds vaker op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bijvoorbeeld met ransomware, het op afstand ‘gijzelen’ van informatie in uw bedrijfsnetwerk. Ook fraude met digitale betalingen komt steeds vaker voor.

Schade is ingrijpend
Cybercriminaliteit wordt voor veel ondernemers pas concreet als ze zelf slachtoffer worden. De schade is vaak veel ingrijpender dan een computer die het niet meer doet. Hierbij kunt u denken aan het misbruik van klantgegevens en de reputatieschade die dit veroorzaakt, uitval van het kassasysteem of uw voorraadbeheer, het uitzetten van beveiligingscamera’s en/of het ontregelen van de toegangsbeveiliging. Met alle gevolgen van dien.

Vergroot cyberveiligheid, ook zonder grote investeringen
Cybersecurity hoeft niet te leiden tot grote investeringen. Met relatief eenvoudige middelen en enige discipline kunt u al stappen zetten. In het kader van de cybersecurity nodigen wij u daarom van harte uit voor de voorlichtingsbijeenkomst Cybercrime op donderdag 9 november.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u, zonder al teveel technisch jargon, informatie over cybercrime en leert u wat de grootste dreigingen op dit moment. Vervolgens bekijkt u samen met gemeente, politie en andere ondernemers wat u kunt doen om uw cyberveiligheid te vergroten. Daarbij krijgt u uiteenlopende tips op het gebied van preventie. Het is een interactieve bijeenkomst, waar veel ruimte is voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen en ontmoeting.

Datum
Donderdag 9 november 2017

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in de theaterzaal van
Partycentrum Het Dak
Tiendweg 9a
4142 EG Leerdam

Programma
18.00 uur Ontvangst met broodjes en soep
18.45 uur Welkom en introductie door dhr. T. Bruinsma, burgemeester van Leerdam
19.00 uur Presensatie door ThreadStone Cyber Security
20.00 uur Korte pauze
20.15 uur Presentatie door het Cybercrime Team Rotterdam van de politie
21.30 uur Napraten en drankje
22.00 uur Einde

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst
Heeft u interesse in deze voorlichtingsbijeenkomst? Aanmelden kan vóór donderdag 2 november via info@leerdam.nl , onder vermelding van “Themabijeenkomst Cybercrime”.

Scan van te voren gratis uw digitale beveiliging
Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u via een gratis scan de digitale beveiliging van uw organisatie laten controleren. U kunt uw organisatie aanmelden op de campagnepagina van Veilig Zakelijk Internetten (www.veiligzakelijkinternetten.nl). Veilig Zakelijk Internetten zet zich in om samen met publieke en private partners te werken aan een veilig digitaal Nederland. Ook kunt u door een online academy inzicht krijgen in het kennisniveau binnen uw organisatie. Deze scan en academy worden nu kosteloos aangeboden aan ondernemers en worden gesteund door het ministerie van V&J en EZ en uitgevoerd door MKB-Nederland. Ook na de bijeenkomst is het mogelijk om uw digitale beveiliging via Veilig Zakelijk Internetten te controleren.

Ik hoop u op donderdag 9 november te mogen verwelkomen.

Hoogachtend,

De burgemeester van Leerdam,
Tjerk Bruinsma